Stronger than Iron


Det här är en bok om en utdragen händelse av närmast osannolika prestationer. Från den 8 september till den 7 oktober 2013 kämpade 8 män mot smärta, utmattning, naturens obarmhärtiga skiftningar och inre strider. De skulle slutligen nå det mål de så länge förberett sig för. I världens längsta officiella uthållighetstävling lyckades de alla slå ett nytt världsrekord i Triathlon efter att ha genomfört en Ironman om dagen under 30 dagar. 13 män och kvinnor hade tyvärr fått ge upp under resans gång.

Boken tar även upp andra aspekter än den rena idrottsliga, såsom bland annat alla deltagares vänner och familjer som outtröttliga bistod den tävlande med mat, service och tvätt m.m., egna berättelser av de ”8” som fullföljde och redogörelser för vad som krävs för att genomföra en prestation av aktuellt slag och vilka synergieffekter den idrottsliga drivkraften har för deltagarens individuella utveckling och förmåga utanför idrotten.

En bok om prestationer och människor som för evigt etsat sig fast i mitt minne.

Stefan

framsida

Om Wayne Kurtz

Wayne Kurtz är 46 år, gift, och bor I Pittsburg, USA. Han har ägnat sig åt uthållighetsidrotter under manga år och har en enorm erfarenhet från såväl ultralöpning, ultratriathlon och ultracykling.

Han arbetar som Chief Commercial Officer of Liquid-Investments, och han ansvarar för bl.a. verkställande av långsiktiga strategiska/taktiska planer tillsammans med övergripande ledning och organisation av företaget.

Wayne har drygt 200 resdagar per år, men har en oerhörd förmåga att balansera arbetet och idrottandet på ett sätt som är få förunnat. Han har skrivit ytterligare två böcker, Beyond the Iron: A Training Guide for Ultra Distance Triathlons och Never say ”I wish I had”. Dessa böcker ger läsaren värdefulla råd och tips om såväl förberedelser inför tävlingar i Ultratriathlon som andra ultratävlingar, men också råd och tips om träning i allmänhet för uthållighetsidrottare samt tankemönster och strategier för motivation, planering och utövande.
Wayne är alla bortförklaringars värsta motståndare. Kan han. Så kan alla.
Läs mer om Wayne här:

Waynes hemsida
RaceTwitch

 

wayne