Maskrosbarn


Team Bomull – Till förmån för Maskrosbarn ska vi springa i ett helt år

Jag och Gisela ska genomföra ett projekt för att samla in pengar till den ideella barnrättsorganisationen Maskrosbarn, som stödjer barn som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Allt ljus på Maskrosbarn tror vi kan bidra till bättre levnadsvillkor för utsatta barn i Sverige. Med anledning av detta kommer vi att, med start den 11 juni, springa 52 maror inom loppet av 52 veckor.

Vi kommer att uppfylla vår uppgift genom att springa minst 42 195 meter vid 52 olika tillfällen. Vi kommer dels att delta i olika organiserade lopp dels kommer vi att springa sträckan helt själva med GPS-klockor som stöd. Vid vissa tillfällen kommer vi att springa flera dagar i rad t.ex. från Stockholm till en annan stad. Vid vissa tillfällen kommer vi att springa längre än 42 195 meter, men oavsett hur långt vi springer så räknas det endast som en mara.

Jag och Gisela vänder oss till Er med en förhoppning om att Ni vill vara med och bidra till vår insamling till förmån för Maskrosbarn. Vår tanke är att den som är intresserad av att bidra gör det med en krona, två och femtio kronor, fem kronor eller tio kronor för varje km vi springer (se nedan). En mara blir alltså 420, 210, 105 eller 42 kr (oavsett om vi springer längre). Totala belopp för samtliga 52 maror blir enligt listan nedan. Om vi p.g.a. skador eller annat skäl inte lyckas uppfylla målet med 52 maror så återbetalar vi den/de som betalat för samtliga maror, om så önskas, ett belopp motsvarande antalet maror som inte blev av.

Vi står gärna till tjänst med marknadsföring av era företag och/eller varumärken. Vi har tänkt att köpa in ett antal tröjor (att springa i) på vilka vi kan trycka företagsnamn/varumärken. Vi kommer att sätta upp en hemsida/blogg för projektet och även där kan vi ange sponsorer/bidragsgivare m.m. Vi kommer i vissa fall att få möjlighet att vid olika tävlingar presentera vårt projekt. Officiellt kommer vi att inleda vår jakt på 52 maror i Ängelholm den 11 juni. Tanken är då att vi ska genomföra fyra marasträckor under fyra dagar i rad. Ängelholm-Helsingborg, Helsingborg-Lund, Lund-Helsingborg och Helsingborg-Ängelholm

Med hopp om er generositet och stöd ser vi fram emot att få springa oss trötta för ett vällovligt syfte. Det kommer dagar när det gör ont och när det känns som en evighet. Men det är då vi vet varför vi gör det vi gör och det lindrar.

Guld – 21 000 kr (52 maror x 10 kr)

Silver – 10 500 kr (52 maror x 5 kr)

Brons – 5 250 kr (52 maror x 2,50 kr)

Koppar – 2 100 kr (52 maror x 1 kr)

Övriga ”Till förmån för Maskrosbarn” – 420 kr per lopp/per 42 km (1 mara x 10 kr), 210 kr (1 mara x 5 kr), 105 kr (1 mara x 2,50 kr) och 42 kr (1 mara x 1 kr).

Läs gärna mer om barnrättsorganisationen Maskrosbarn på www.maskrosbarn.org

Insättningar av gåvor – Handelsbanken: Clearingnr: 6156 Kontonr: 523 666 438 – Märk inbet. med namn/företagsnamn.

Läs om våra maror på Vi Springer

Följ oss via Facebook Team Bomull

Dom bästa av hälsningar

Stefan & Gisela