Tough Viking – 27 aug 2016


Tough V 2

Team Bomull, Gisela och Stefan bjuder in alla vänner och bekanta att delta i Teamets roliga lördag, ute på Gärdet och Djurgården. I år var det 20 olika hinder som skulle passeras, forceras och genomlidas under den 15 km långa löpningen.

Löpningen sker på gräs, i lera och vatten, på grus- och skogsvägar. Väldigt skonsamt. Majoriteten genomför tävlingen i lag (minst 4 men inget maxantal) eller i par. Det finns sololöpare, inte många, men en av dem var jag. Det fina med det hela är att folk hjälps åt, ingen trängsel och mycket skratt. Vissa hinder kräver assistans för att komma över. Det är bl.a. när vi ska ta oss över containers m.m. Jag klarade 18 hinder av 20. Om du inte klarar ett hinder så finns det olika straff, såsom armhävningar eller burpees istället. Jag klarade inte, pga långsamhet och hälsenan, att ta mig upp för en ramp med en tåt i toppen som hjälp att häva sig över. Jag sprang så fort jag vågade/kunde men nådde den bara i änden. Det blev burpees istället. Jag var för svag för att häva mig med en hand från ett rep till ett annat. Efter den första repstumpen så sjönk jag som en gråsten vid den andra. Det blev armhävningar.

Andra hinder är gladiatorer som ska passeras. Jag fick mig en bröstvärmare och såg Gärdet och himlen om vartannat där jag svävade i luften innan jag hamnade vid publikräcket. En pojk/man skrattade vansinnigt högt och jag vände mig mot honom och sa: ”Så roligt var det inte.” Han såg förskräckt ut och höll med om att det inte var så roligt. Det är bildäck som ska steppas på och i, under taggtråd, armgång (Monkey bar), hoppa över brinnande höbalar, välta traktordäck, vada i kärr, gyttja och lera, balansgång med rep att hålla sig i, armgång med händerna neråt, simma under tunnor och kanoter, krypa genom rör som är lite vattenfyllda i slutet, rutschkana ut i vattnet och tio meter sim, vada/simma ca 200 m (tror det är möjligt att vada hela sträckan), balansgång över en bom, simma några meter, uppför en stege till kustjägarnas båt och sedan hoppa i och simma ca 10 meter till stranden och slutligen 10 000 volt. Jag kan fortfarande göra rökringar.

Med erfarenhet är jag nu beredd att erkänna att min förutfattade mening om detta tönteri, inte alls stämde. Riktigt, riktigt roligt och faktiskt utmanande. Jag var bitvis trött, främst i överkroppen.

I dagsläget är vi redan ca 10 st. klara eller seriöst intresserade. Alla är välkomna. Vi hjälper de som behöver med träningstips, råd, pepp och med gemensamma träningar, delvis anpassade för det som väntar. Efter tävlingen så åker vi hem och duschar för att senare samlas till ett samkväm under kvällen på en restaurang/lokal som är lämplig.

Hör av er till mig, s.zetterstrom@telia.com om ni är intresserade. Jag listar alla och håller er underrättade om framtida planeringar. Ju tidigare ni själva anmäler er på Tough Vikings hemsida, desto billigare är det. Se nedan, prislista. Alla betalar för sig och vi får väl undersöka om vi kan finna en sponsor för tröjor o.dyl.

KUNGLIGA DJURGÅRDEN, STOCKHOLM (27 AUG 2016) 15 KM
Start – 31 okt 595 kr
1 nov – 31 dec 650 kr
1 jan – 30 april 695 kr
1 maj – 31 juli 795 kr
1 aug – 23 aug 895 kr

Kämpa och le

Stefan och Gisela

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>