Ett år av reflektion


omOss

Den 8 september 2013, i tidig morgonstund, stod vi vid kanten av en simbassäng i Lonato Del Garda i Stillhetens park (Parco La Quite), i Italien. Det var en varm och solig morgon. För mig och Gisela väntade 1 500 m sim (60 vändor), därefter 40 km av cyklande (varven varierade beroende på bana, som mest 20 varv och som minst 6 varv) och 10 km löpning runt parken (13 varv).

Jag vet inte, idag, hur jobbigt eller lätt det är, rent fysiskt, att genomföra en olympisk distans. Jag har tappat distansen. 😉 Jag minns mina 8 km av löpning, en oktoberkväll 2001 i Alby, I Tyresö. Jag minns även min kamp, på skidor, runt en 5 km lång slinga på Ågesta Golfbana, i december 2001. Jag minns hur jag vid båda dessa tillfällen var så trött, men stolt. Den som aldrig har åkt 5 km på skidor och som inte heller är i toppform har ett himla sjå att genomföra ett sådant pass. Vad jag inte har glömt är att inte sluta minnas de dagar som var mina första dagar på en till synes oändlig resa. Den som säger att han/hon är ödmjuk kan enligt experterna inte vara ödmjuk. Så jag säger inte att jag är ödmjuk. Jag säger bara att jag aldrig glömmer det som bör minnas.

Den 8 september 2013 var dagen för den första olympiska distansen av 30 st. Under 30 dagar, utan en enda dag med uppehåll, skulle vi stå vid bassängkanten ca kl. 07.15, redo för nya 1 500 m. Inget väder, inget humör, inga åkommor och inga bortförklaringar är skäl nog för att inte stå där varje morgon, vid samma tid och med samma sträcka. Jag vet inte hur tufft eller lätt, rent mentalt, det är att genomföra 30 olympiska distanser på lika många dagar. Jag minns hur jag upplevde det. Jag minns hur det såg ut där vi genomförde det. Jag minns bassängen i vilken jag simmade 1 800 vändor, parken jag sprang 390 varv i och jag minns cykelsträckan, kyrkan där vi vände, åkrarna vi passerade och husen och människorna, varje dag, under 30 dagar.

När vårt dagspass var över åkte vanligtvis Gisela till vårt hotell för att plugga. Hon läste på högskolan, men via distans. Jag åkte upp till kyrkan för att hjälpa Wayne med service av mat och dryck. När cykelmomentet var över så åkte jag ner till parken där löpningen hölls. Då kom jag åt Internet och kunde uppdatera Face book med olika händelser från tävlingarna. Ofta hann jag med lite uppdateringar om gårdagens målgång i den stora tävlingen, innan jag skulle ner i vattnet för mitt dagspass. Vi hade startat en grupp på FB med lite drygt 700 medlemmar över hela världen som vill ha inside info. Jag skötte om informationen under 30 dagar och jag mottog personliga hälsningar till deltagarna och frågor från deltagare som skulle komma ner något senare för att genomföra 10 Ironman under 10 dagar. Jag hade ett par timmar om dagen att göra med FB. I övrigt servade jag, skrev stolpar till boken om tävlingen och fungerade som lärare, via distans, för en kurs i juridik för studenter på Gotlands högskola. Varje vecka var det ca 120 studenter som skulle ha feedback på sina inlämningsuppgifter. Skolarbetet skötte jag dock oftast sent på kvällarna och ibland en bit in på natten.

Jag minns hur det var. Det kändes som 24/7 under 30 dagar.

Samtidigt som jag och Gisela var fullt upptagna med vårt tävlande så pågick som sagt en annan tävling där deltagarna bl.a. genomförde 30 Ironman på 30 dagar. Det är en så osannolik bedrift att den var jag tvungen att skriva en bok om tillsammans med Wayne Kurtz.

Ni som är nyfikna på vad som utspelade sig under dessa 30 dagar har möjlighet att här på hemsidan beställa en bok (billigare än på Bokus och Adlibris). Boken är inte skriven bara för den som är nyfiken på triathlon, utan nyfiken på livet, mentala verktyg, olika människotyper och hur du kan växa själv som individ. Boken är en skatt för den som är nyfiken på vad människan kan åstadkomma om den beslutar sig.

Kämpa och le

Stefan

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>