Stor tävlingshelg och gubb-lubb


2014-07-27 14.32.29

Ja, då var ytterligare några tusen i mål i Kalmar Ironman. Jag följde fem deltagare online. Greger som skubbade i mål efter 10.55 trots att han knappt tränat sedan oktober. En liten, stor stålman. Dessutom följde jag tre ungdomar, vilka jag och Gisela haft ett litet finger med i deras intressen och framtid som triathleter. Filip Jacobson, 22 år, (min bortgångne vän Lars Jacobsons äldsta son) fullföljde sin andra Ironman. Under hans första i Köpenhamn förra året så lånade han bl.a. en av mina/våra cyklar. I år gjorde han det själv och putsade tiden till 12.21. Malin Hellberg, 25 år, vår mentor Petris yngsta dotter. Malins första och hon gör det på 12.09, strålande. Slutligen följde jag en av tävlingens yngsta deltagare, Rasmus Waldna, 18 år, som går i samma gymnasium som min dotter. Han hade funnit mig på nätet och vi har haft en del kontakt under några år. Han är en fantastisk löpare, friidrottare för Hammarby. Tror han gör under 35 min på milen. Det här var så klart hans första Ironman (18 år är gränsen) och han slet tappert och tog sig i mål efter 14.49. Maran tog 6.33. Det visar att det är en stor skillnad från att vara en grym löpare på kortare distanser och att springa ett marathon efter 3,8 km sim och 18 mil cykel. Men att genomföra tävlingen som 18-åring och att bita ihop när km-tiderna passerar 12 min/km pekar mot ett bra pannben.

Vem som vann Kalmar vet jag inte. Jag är intresserad av de, i sammanhanget, små människorna.

Jag och Gisela har haft en härlig vecka med träningsfritt sön-tis och ons-sön med Giselas egna ord ”lugn vecka nu, så börjar vi köra nästa vecka”. Det blev ca 40 km löpning och 1 tim MTB sedan i onsdags. Lugn vecka? Snart börjar hon plugga och då får jag kanske det lugnare. Det känns dock oförskämt bra just nu. Vi köpte nya skor efter Prag, Adidas Boost Energy och de känns riktigt bra so far. I dag blev det Gubb-lubb under ca 16 km i en bekvämfart runt 6.10/km. Vi ska köra lite olika farter. Intervall- och snabbpass, distanspass med fartlek om det känns bra och Gubb-lubb på långa distanser på helgerna. Vi kommer att sikta på längder kring 25 km på långpassen.

Nu ska jag se på 3000 m hinder. Nu är det väl en svensk med chans och inte en turist.

Kämpa och le

Stefan

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>