Ett tufft sommarlov är nu slut


2014-08-09 18.53.262014-08-11 14.40.13Vi måste börja gymma!

Den 31 maj sprang vi vårt fösta marathonlopp av 12 st. under 12 månader. Nu ca 10 veckor senare har vi hunnit med ytterligare tre maror, varav ett lopp blev 50 km (9/8).

Vi har inte nöjt oss med att bara springa en mara i månaden utan för att krydda tillvaron extra har vi dessutom hunnit med att cykla runt Vättern 300 km och ca 70 km i Nationaldagsloppet (Göteborg). Vi lyckades dessutom pressa in 80 km löpning uppdelat i 10 km-intervaller under nästan ett dygn.

Om vi bortser från ca sex träningspass/vecka är det fascinerande vad mycket man hinner få in under 10 veckor. 4 maror, en vätternrunda, ett kortare cykellopp och 8 x 10 km-intervaller.

Nu går vi in i hösten, skönare klimat och med nya lopp i siktet. Sommaren (halva juli-halva augusti) har bjudit ett väder som, för mig, är det värsta tänkbara. Dagstemperaturer upp mot + 30 dag ut och dag in är en mardröm. Nästa mara blir den 13 sep i Helsingborg. Vi är inbjudna till loppet och det är deras premiärlopp. Det ska bli riktigt kul, dels att springa ett premiärlopp dels att få ett litet avbrott från rutinerna hemma.

I oktober (12:e) är planen att åka till Göteborg och springa deras mara. November så blir det hemmaplan och Vintermaran på Norra Djurgården. December och framåt är för närvarande olöst. Under 2015 ska vi dessutom hinna med att åka Vasaloppet med Mats, Agnes och Wayne. Det ska bli riktigt kul. Vi har dessutom planer på att köra en Ironman i Europa under nästa sommar. Gisela vill trycka på och det innebär att jag måste se till att ha en så stor ledning som möjligt efter sim och cykel annars kommer hon obönhörligen att passera mig under löpningen. Det kommer att bli kanonhårt.

I övrigt kommer minst två veckor att läggas på RAAM (Race Across America) i mitten av juni. Wayne ska cykla från Californinen, västkusten till Maryland (Annapolis) på östkusten. Det är en resa på 480 mil. Jag och Gisela, tillsammans med ytterligare personer ingår i Waynes crew. Det kräver en hel del förberedelser och resurser för att genomföra den tävlingen. Maxtiden är 12 dagar.

Tack för den här sommaren och välkomna till hösten. Börja nu med att fylla på era tävlingar, träningar och mål. Det är inte viktigast att komma först i mål. Det viktigaste är att röra på sig och ha kul.

Kämpa och le

Stefan

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>