Djurgården x 6 – 4 down 8 to go 2


IMG_3236

Det blev en annorlunda löpdag ute på Djurgården igår (lör 9/8). Varken jag eller Gisela kände något sug. Någon form har vi inte haft på länge. Jag har haft enorma problem med värmen och sedan ca tre veckor tillbaka kraftiga problem med min högra hälsena. För ca tre veckor sedan växlade vi upp från ca 25-30 km löpning per vecka till 80-110 km. Som ett brev på posten kommer då mina hälseneproblem. Nu en förbjuden del för alla de jag ger råd vid skador. Blunda nu. Däremot har aldrig dessa småskador fått mig att minska eller avstå träning. Jag påbörjar min kur som består i att köra excentriska tåhävningar ca tre gånger per dag och efter något halvår släpper det. Nu kan ni öppna ögonen igen.

Petri anslöt till oss under fredagen och övernattade. Vi skulle alla tre springa för Team Bomull och den här gången var vi sponsrade av Radpoint, Freddes företag i datasäkerhetsbranschen. Supersköna/svala tröjor att springa i samt betald anmälningsavgift. Det är så vi rodnade lite. Vi? Sponsring förekommer liksom inte på gräsrotsnivå, oavsett vilka fantastiska insatser vi gör i det tysta (det gäller en mängd människor vi träffar, som inte är på TV).

Petri var sugen och jag och Gisela lite truliga. 50 km med start kl. 08.30. Först skulle vi springa ett kortare varv på ca 2 km innan vi klev på sex varv á ca 8 km (7 937 m). Jag gick ut väldigt långsamt dels för hälsenan dels för värmen. Jag hade bestämt mig för att inte kokas idag. Om nu foten höll så spelade det ingen roll hur pigg jag kände mig, jag tänkte inte avvika från planen, att springa långsamt. Efter första varvningen, ca 10 km så var vårt snitt per km 6.39. Det gick inte fort och det var inte heller meningen. Gisela ville springa fortare. Jag sa till henne att gå på själv så ses vi i mål. Jaga Petri.

Det kan vara det skönaste och bästa löplopp jag någonsin gjort. Jag hade inte problem någonstans (förutom hälsenan), jag blev aldrig för varm, fick inte ont i benen och blev aldrig trött. Gisela avancerade 45 placeringar efter att hon lämnat mig och sprang in som 31:a. Hon passerade Petri ungefär vid maran. Några km senare fick Petri problem då han av någon outgrundlig anledning förlorade en tånagel. Jag tuffade på i min beslutade fart och varvade nästan som klockan varje varv. Jag avancerade 41 placeringar efter att jag och Gisela skilts åt. Jag tog 15 platser under sista varvet. Jag slutade på 164:e plats. Bland annat kom jag ikapp Petri när det var ca 3 km kvar. Han gick i strumplästen. Jag stannade till ett par minuter och gick med honom. Så jäkla trist för honom när jag och Gisela hade en sådan kanondag.

Efter målgång bestämde jag och Gisela att det är så här vi ska springa våra maror. Jag gillar att tuffa, Gubb-lubb. Nästa gång kanske det inte är så varmt och min hälsena är bättre. Gisela var 38 minuter före mig i mål. Det är i och för sig inte så länge hon behöver vänta. Dessutom hade hon umgänge med Lisa som var på plats.

Sammanfattning: Jag har hittat min form av löpning. Gisela sin. Hon var ordentligt trött och hade ont i benen. Jag var närmast oberörd. Jag kunde t.o.m. stående knyta skon efter 46 km. Välkommen älskling, det är så här jag känt tidigare när jag legat på rött och du luktat på blommorna. En väldigt bra arrangerad tävling. Kanske i dyraste laget.

Kämpa och le

Stefan


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 thoughts on “Djurgården x 6 – 4 down 8 to go